Докога ще продължи дъждовното време?
Докога ще продължи дъждовното време? / ThinkStock/Getty Images

До края на седмицата и почти през целия месец май времето се очертава да бъде нестабилно, като основно в следобедните часове на много места и главно над планинските райони ще има превалявания, дори с гръмотевици. Това сочат средносрочните модели, представени в "Дарик Кафе".

Предупреждават за обилни валежи в цялата страна

През целия днешен ден времето ще бъде облачно, хладно и дъждовно, като на места дори валежите ще са интензивни. Това е заради средиземноморския циклон, който в момента се развива над страната, а южно от България е неговият център.

Гръмотевични бури и градушки удрят в края на май

В сряда обаче постепенно валежите ще отслабнат, на места ще спрат. Циклонът ще се изтегли и времето ще стане по-стабилно.

До края на седмицата обаче, включително събота и от части неделя, в следобедните часове почти над цялата страна ще има превалявания. Температурите ще се повишат, но няма да има жеги. Температурите ще са до 25-26 градуса.

В началото на следващата седмица - понеделник, вторник, сряда и четвъртък, се очаква стабилизиране на времето. Ще бъде по-топло, ще има повече слънце и валежите ще бъдат само на изолирани места.

Очаква ни един дъждовен месец май

Към 14, 15 и 16 май ще има нова порция лошо време с валежи.

Вероятно почти през целия месец ще има периоди на сериозни преваляния, особено следобедните часове.

Повече за времето днес и прогноза за следващите десет дни четете на Sinoptik.bg