Дарик в подкрепа за построяването на Дом на Пловдивската опера
Дарик в подкрепа за построяването на Дом на Пловдивската опера / mediacafe.bg

В студиото на Дарик на ул. „Любен Каравелов“ №9 „б“ в града всеки, който иска, може да подкрепи подписка за построяването на Дом на Пловдивската опера.

Сред другите места, на които всеки пловдивчанин може да постави подписа си за гражданската инициатива, са касите на Концертна зала и тези пред Община Пловдив, АМТИИ, както и в Дома на културата „Борис Христов“.

„Надяваме се на подкрепата на всички граждани, защото Пловдивската опера има най-добрия оркестър в страната, великолепни изпълнители и много потенциал за развитие“, каза в ефира на Дарик на старта на подписката един от инициаторите инж. Любомир Фратев. Той отбеляза, че през последните няколко години представленията са посетени от над 60 хиляди зрители, а приходите са се увеличили три пъти.

Фратев посочи още, че в момента се разработват събития и проекти, като фокусът им е насочен към културната програма на Пловдив за 2019 г., но бе категоричен, че и след това градът ни ще бъде притегателен културен център, който ще привлича хора от цял свят. Именно затова, операта се нуждае от самостоятелна сцена, където да се изявява, обясни бизнесменът.

Сред имената в инициативния комитет за построяването на Дом на Операта са още д-р Мариана Чолакова, доц. д-р Никола Добрев, арх. Илко Николов и икономистът Георги Стоев.