Мутафов и Гарев поемат Ботев /Враца/
Мутафов и Гарев поемат Ботев /Враца/ / netinfo

Дни след домакинската загубата от "Етър", ръководството на "Ботев" /Враца/ взе решение да се раздели с треньорския тандем Николай Тодоров и Георги Станков. Основният мотив за този ход е отстъплението от първото място в класирането на Северозападната "В" група и пропуснатия шанс за завръщане в професионалния футбол.

„Когато поехме ръководството на клуба бе ясно, че съперникът от „Етър" има 14 сигури победи и само успех в директния мач ще ни гарантира първото място," обясни председателят на УС на "Ботев" Враца - Калин Каменов. „За съжаление това не се случи, а още по-неприятното, е че в голяма част от мачовете тази пролет на терена не се видяха така желаните от мен, ръководството и феновете Ботевска воля и Ботевски дух. За това благодарим на Тодоров и Станков за свършената работа и сме решени да потърсим промяна.Вярвам, че тя ще е за добро", допълни Каменов.

До края на шампионата тимът ще бъде воден от спортния директор Димитър Мутафов и легендата на врачанския футбол Тодор Гарев. Мутафов има опит като треньор в тимовете на "Чепинец" /Велинград/ и "Сливнишки герой" /Сливница/. Той ще бъде начело, докато се водят преговорите за нов наставник, от когото ще се очаква да предложи дългосрочна стратегия за развитие на първия отбор и школата.