Времето на 3 май: Ще остане дъждовно
Времето на 3 май: Ще остане дъждовно / БГНЕС, архив

Прогноза за понеделник, 3 май

През следващото денонощие ще остане дъждовно. През нощта и в понеделник до обяд валежите ще са значителни, след обяд на места в южните райони - интензивни и придружени с гръмотевици. Източният вятър ще отслабва и по-късно през деня ще се ориентира от север-североизток.

Минималните температури ще са между 7 и 12 градуса, а максималните ще са предимно между 11 и 16 градуса, в югоизточните райони до 18 градуса. Атмосферното налягане ще продължи да се понижава и ще е значително по-ниско от средното за май.

Предупреждават за обилни валежи в цялата страна

Жълт код е обявен за 25 области в страната заради обилни валежи. Предупреждението не важи единствено за областите Добрич, Варна и Бургас.

Над планините ще бъде облачно, ветровито и с валежи от дъжд, над 1800 м - от сняг. Ще духа умерен до силен вятър от юг-югоизток. По-късно през деня вятърът ще се ориентира от север и с него ще нахлуе студен въздух, границата на снеговалежа ще се понижи. Максималната температура на височина 1200 м ще е около 7 градуса, на 2000 м - около 2 градуса.

По Черноморието ще бъде облачно и с валежи от дъжд. След обяд в южните райони и ще прегърми. Ще духа умерен вятър от изток-североизток, който през нощта срещу сряда ще се ориентира от север. Максималните температури ще са 13-15 градуса, температурата на морската вода е 14-16 градуса. Вълнението на морето ще е 3-4 бала.

Повече за времето днес и прогноза за следващите десет дни четете на Sinoptik.bg