Свещ унищожи македонска църква в Австралия (СНИМКИ)
Свещ унищожи македонска църква в Австралия (СНИМКИ) / БГНЕС

Пожар избухна около 22.00 ч. местно време снощи и унищожи Македонската православна църква в Рокдейл, южен квартал на Сидни, съобщи австралийската телевизия Ей Би Си, цитирана от ТАСС.

Пожар опустоши историческа сръбска църква в Ню Йорк

Около 60 пожарникари успяха да потушат пожара след няколко часа. Трима от тях бяха ударени от тухли, когато сградата рухна. Около 60 обитатели на съседен дом за възрастни бяха евакуирани и двама от тях са настанени в болница с болки в гърдите.

Според представители на пожарната и спасителна служба на Нови Южен Уелс огнеборците били изненадани от интензивността на пожара. Срутването беше много бързо, имахме голям късмет, че ранените са само трима, каза един от тях.

Свещ унищожи македонска църква в Австралия (СНИМКИ)
netinfo


Началникът на службата Грег Ранкин заяви, че е рано да се каже каква е причината, но според него версията за умишлен пожар е малко вероятна - мястото е твърде оживено дори в този късен час и за подпалвача би било трудно да остане незабелязан.

Възможно е пожарът да е причинен от запалени свещи или късо съединение. Полицията днес започва разследване на местопроизшествието, добави той.

Свещ унищожи македонска църква в Австралия (СНИМКИ)
netinfo

Източник: БТА