Времето на 2 май: Облачно и дъждовно
Времето на 2 май: Облачно и дъждовно / netinfo

 

През нощта над страната ще бъде предимно облачно и на места, главно в Западна България ще превали дъжд. Ще духа слаб източен вятър. Минималните температури между 7 и 12 градуса.

В понеделник облачността над страната ще бъде предимно значителна, но само на отделни места ще превали слабо. След обяд източният вятър ще се усили. Максималните температури ще достигнат между 15 до 20 градуса, в София - около 15 градуса, в Плевен - 20.

Вечерта от югозапад ще започнат валежи, които през нощта срещу вторник ще се усилят и ще обхванат цялата страна. На места ще са значителни и интензивни.

Атмосферното налягане ще се понижава и след обяд вече ще е по-ниско от средното за май.

Над планините ще бъде предимно облачно. По високите части ще превали слаб сняг, под 2000 м дъжд. Ще духа умерен и силен югоизточен вятър. Максималната температура на 1200 м ще бъде около 10 градуса, на 2000 м - около 3 градуса.

Над Черноморието ще има значителна облачност, но през деня ще се задържи без валеж. Ще духа слаб източен вятър, който ще се усили и след обяд вече ще е умерен и силен. Максималната температури няма да надхвърли 14-16 градуса. Температурата на морската вода е 14-15 градуса. Вълнението на морето сутринта ще бъде 1-2 бала, но през деня ще се усилва и вечерта вече ще е 3-4 бала.

Повече за времето днес и прогноза за следващите десет дни четете на Sinoptik.bg