Изписаха словашкия премиер Роберт Фицо след сърдечна операция
Изписаха словашкия премиер Роберт Фицо след сърдечна операция / Guliver/Getty Images

Премиерът на Словакия Роберт Фицо, който миналата седмица претърпя сърдечна операция в Братислава, съобщи, че днес е бил изписан от болница и ще премине сърдечна рехабилитация преди да се върне на работа, предадоха световните агенции.

"Днес бях изписан от болница и рехабилитацията ме чака", написа 51-годишният Фицо във Facebook. Според в. "Денник Н" премиерът ще замине в словашка балнеолечебна станция след няколко седмици.

Фицо бе приет на 14 април в Националния институт по сърдечно-съдови заболявания с болки в гърдите. На 22 април той е претърпял успешна сърдечна операция, съобщи ръководствотона болницата без повече подробности.

Според анонимни източници, цитирани от местни медии, на Фицо е бил направен троен коронарен байпас, отбелязва АФП. Смята се, че той ще може да възобнови работа в пълна степен най-рано през есента, отбелязва ТАСС.

Фицо спечели втори пореден мандат на изборите през март. През втората половина на тази година Словакия ще е ротационен председател на ЕС, припомня Ройтерс.

Източник: БТА