Акция срещу неправилно паркирали коли в празничните дни
Акция срещу неправилно паркирали коли в празничните дни / БГНЕС, архив

Множество автомобили са вдигнати при специализирани полицейски операции за неправилно паркиране, предимно в централна градска част на столицата, пред увеселителни и питейни заведения, съобщават от МВР.

Първата акция е проведена за времето от 22.00 ч. на 15 април до 4.00 ч. на 17 април, а втората започна от 22.00 ч. на 29 април и продължава до 4.00 ч. на 1 май тази година.

Инспекциите на пътните полицаи, заедно с представители на Изпълнителна агенция "Автомобилна администрация" и Центъра за градска мобилност, се осъществяваха предимно в тъмната част от денонощията.

Общо са проверени 170 моторни превозни средства и 170 души. На 144 водачи е извършена проверка за алкохол, репатрирани са общо 47 автомобила.

В хода на акцията са съставени пет акта на водачи, шофирали след употреба на алкохол, съставени са общо 17 акта и 29 фиша за различни нарушения сред които неправоспособност, нередовни документи, неправилно паркиране и други нарушения. Отнети са девет свидетелства за управление на МПС, спрени са от движение 11 моторни превозни средства.

Основно репатриране на автомобили е извършвано в часовия интервал между 22.00 и 1.00 ч. Предприетите действия са в отговор на получени сигнали, че водачите на моторни превозни средства нарушават правилата за паркиране.

Реализирането на подобни специализирани акции за спазване на реда и режима за паркиране в София ще продължи, обещават от МВР.