13 дни след разрушителния трус в Еквадор извадиха изпод руините жив мъж
13 дни след разрушителния трус в Еквадор извадиха изпод руините жив мъж / БГНЕС

Спасителни екипи от Венецуела извадиха изпод руините на рухнала сграда мъж, 13 дни след катастрофалното земетресение в Еквадор, предаде ТАСС.

Спасеният е 72-годишният Мануел Васкес. Той е бил изваден на 29 април, силно обезводнен и изтощен, изпод отломките на частично разрушена сграда в град Харамихо.

Страшната картина след мощния трус в Еквадор

Мъжът, който страдал от хронична бъбречна недостатъчност, бил откаран в болница. В резултат на труса той изгубил няколко пръста на левия си крак.

По последни данни броят на жертвите на земетресението с магнитуд 7,8, станало на 16 април, достигна 660 души. 48 души са безследно изчезнали. Ранени бяха над 17 000 души.

Възстановяването след труса в Еквадор ще отнеме години и ще струва милиарди

Щетите от труса се оценяват на 3 милиарда долара. Международният валутен фонд предложи на Еквадор безусловна кредитна линия в размер на 400 милиона долара за възстановяване на страната, съобщи еквадорският президент Рафаел Кореа, цитиран от Франс прес.

Тази сума се добавя към кредитната линия от 640 милиона евро, отпусната от Световната банка, Интерамериканската банка за развитие и Латионамериканската банка за развитие.

Източник: БТА