Руският президент Владимир Путин, руският премиер Дмитрий Медведев със съпругата си, кметът на Москва Сергей Собянин и други управленчески фигури присъстваха на среднощното богослужение по повод Възкресение Христово, състояло се в московския храм Христос Спасител, предаде ТАСС.

Руският Патриарх Злото е лишено да властва вечно над нас (ВИДЕО)
netinfo

На богослужението руският патриарх Кирил поздрави всички православни християни с Възкресение Христово.

"Чрез възкръсването на Христос злото е лишено от възможността да властва вечно над човешкия род", каза патриархът и припомни, че човек, който избира да застане на страната на доброто в своя живот, е застанал на страната на победителя.

"Такъв човек никога не губи, дори и ако му се струва, че животът не протича така, както той е искал, че около него има прекалено много зло", каза още Кирил.

Руският Патриарх Злото е лишено да властва вечно над нас (ВИДЕО)
netinfo

Той припомни, че празникът на Възкресение Христово е жизнеутвърждаващ празник, защото Христос със своето възкръсване е донесъл на човечеството победата на доброто над злото, на живота над смъртта.

Накрая патриархът поздрави всички с Възкресение Христово и пожела божията благословия да е над всички божи създания.

На богослужението беше донесен и благодатният огън.

Руската православна църква участва активно в обществения живот в страната, се казва в поздравителен адрес на президента на Русия Владимир Путин до руския патриарх Кирил по повод Великден, предаде ТАСС.

Руският Патриарх Злото е лишено да властва вечно над нас (ВИДЕО)
netinfo

"Великият празник на Пасхата ни кара да се обърнем към духовните ценности на православието, дарява ни искрена радост, укрепва вярата в тържеството на справедливостта. Радваме се, че днес Руската православна църква под ваше ръководство участва активно и съзидателно в обществения живот на страната, насочва работата си към възпитанието на подрастващите, върши благотворителна и просветителска дейност, развива конструктивното взаимодействие с държавните институции и с другите традиционни религии на нашата страна", каза в поздравлението на руския държавен глава.

Днес Русия отбелязва не само Възкресение Христово, но и Международния ден на труда. В цялата страна по повод този празник са планирани над 13 000 мероприятия. За реда ще се грижат около 120 000 руски полицаи.

Източник: БТА