На Великден слънцето ще се покаже на места
На Великден слънцето ще се покаже на места / Thinkstock/Getty Images

Прогноза за времето за 1 май, неделя

В нощта на Христовото Възкресение облачността над Западна и Централна България временно ще се разкъса. Над Източна България ще преобладава ясно време, с повече облаци по Черноморието. В полунощ температурите в страната ще бъдат от 8 до 14°, а минималните сутринта - между 6° и 11°. Утре от запад облачността отново ще се увеличава и вплътнява и след обяд на места, главно в Западна България ще има слаби превалявания. Над Източна България ще се заоблачи най-късно, там през деня ще има и слънчеви часове. Ще духа слаб до умерен източен вятър, с тенденция на усилване. Максимални температури между 17° и 22°.

Атмосферното налягане е близко до средното за май - бавно ще се понижава.

Над планините облачността ще се вплътни и след обяд на места в масивите от западната половина от страната ще има слаби превалявания от дъжд, над 2200 метра - от сняг. Ще духа умерен юг-югоизточен вятър, който ще се усилва. Максимална температура на височина 1200 метра около 12°, на 2000 метра - около 4°.

Над Черноморието ще преобладава слънчево време. Късно след пладне от запад облачността ще се увеличи. Ще духа до умерен източен вятър. Максимални темепратури на въздуха: 16-18°. Температурата на морската вода е 12-14°. Вълнението на морето ще бъде 1-2 бала.

Повече за времето днес и прогноза за следващите десет дни четете на Sinoptik.bg