Националният отбор по карате - от Кюстендил към медалите на ЕП във Франция
Националният отбор по карате - от Кюстендил към медалите на ЕП във Франция / Влади Владимиров, Дарик- Кюстендил

Националният отбор по карате, под ръководството на старши треньора Роксанда Атанасов проведе в Кюстендил последния си лагер преди Европейското първенство във Франция. Отборът пътува на 3 май. Част от състава са двама кюстендилци- Борислав Иванов и Велизар Колешански. Ще участват общо 4 жени и 6 мъже. Организатор на лагера бе КК „Шурикен".

„Много сме доволни от условията тук, всичко е перфектно. Кюстендил има голяма история и традиции в каратето. Има три много добри клуба - Шурикен, Дарис, Мак Доналд. Кюстендил е от най-големите карате градове в България", коментира пред Дарик сръбският старши треньор Роксанда Атанасов.

Тя очаква медал от най-титулувания български каратист Борислав Иванов. „Той е в отлична форма", допълни Атанасов.

Две дами от националния тим - Борислава Ганева, медалистка от европейски първенства и Александра Стублева, с бронз от ЕП до 21 г. също имат за цел да се качат на почетната стълбичка. Европейското първенство обаче ще е много оспорвано, защото карате спорта ще влез в Олимпийските игри в Токио.

Националният отбор по карате - от Кюстендил към медалите на ЕП във Франция
netinfo

„Велизар Колешански е един от най- перспективните каратисти от младите. Той ще играе отборната надпревара. Още един кюстендилец е в разширения състав на националния отбор- Веселин Димитров.Той е с контузия от ЕП по шотокан карате, но ни очаква през ноември и Световно първенство", заяви Атанасов.

„Аз не си поставям цели и очаквания, годините наистина са много, но съм здрав и в много добра форма. Важното е да играя добре и да се забавлявам. Тази година е последна за мен в състезателната ми кариера. Подготвили сме много добре тактически моята игра, основно разчитам на опита си", каза за Дарик най-опитният в отбора Борислав Иванов. Той ще участва в категория до 67 кг и отборно - кумите.

Националният отбор по карате - от Кюстендил към медалите на ЕП във Франция
netinfo

„Гордея се, че за пореден път имахме предложение от национален треньор, ние да сме домакини на последната стъпка в подготовката преди ЕП във Франция. Тя дойде на ДП за деца до 14 г. където 20 деца от „Шурикен" бяха в тройката и получиха квоти за Балканиадата.

Надявам се отличните условия- минерална вода, сауна, Хисарлъка, хотел, зала, да ги изстреля към медалите. Борбата ще е жестока. Дори и минимална грешка може да окаже голямо влияние. Първата среща е най-трудната. Преодолявайки я, състезателят добива самочувствие, и увереност", коментира пред Дарик старши треньорът на КК „Шурикен" Емил Димитров.

Той уточни, че контузията на Веселин Димитров отшумява. „Роксанда реши да даде шанс на Боби, а и да не рискуваме здравето на Веско. Тя е говорила с него, че той е човека за Световното първенство, така че трябва да продължава с подготовката си", каза още Димитров.