Стрелба по тролейбус е имало в столицата. В 21:20 ч. снощи в района на Военна болница от жилищна сграда е стреляно с въздушна пушка по тролей. Това потвърдиха за Нова телевизия от Столичната община. Предполага се, че стрелбата е дошла от съседен блок. От МВР съобщиха, че няма пострадали, но при тях не е подаван и сигнал за инцидента.

Атанас Колев, експерт по безопасността в "Столичен електротранспорт", обясни за Нова, че един човек е потърпевш от стрелбата. Той отказал да изчака Бърза помощ и заявил, че отива в Първа градска болница. Засегната е задната част на врата му, но по думите на Атанас Колев човекът е получил лека драскотина.

Тролеят, който е номер девет, е с пет счупени стъкла. Ремонтът ще струва 5000 лева.

Петко Гюдюлев е станал очевидец на случилото се. Той разказа как е видял тролеят да спира и от него да излизат паникьосани хора. След това забелязал, че стъклата на превозното средство са изпочупени и по задната част на тролея е умишлено стреляно.

Очевидецът каза, че не е чул стрелба. "Нямаше линейки, повечето хора бяха излязоха от предната част. Ммного бързо пристигна екип на криминалисти, който да направи оглед", допълни Гюдюлев.

Източник: Novanews.bg