87 са престъпленията, извършени от деца в Шуменско
87 са престъпленията, извършени от деца в Шуменско / netinfo

87 са регистрираните престъпления по линия "детска престъпност" в ОД на МВР-Шумен през изминалата 2015 година. През 2014 година техният брой е бил 69. Това съобщават от пресцентъра на местната полиция.

Установените извършители са 108, като от тях момчетата са 92, а момичетата са 16. Малолетните извършители на престъпления, които са установени през изминалата година са 40 или са с двама повече в сравнения със същия период на предходната година. Извършителите на две или повече деяния са 26 през 2015 година, като през 2014 година техният брой е бил 7. В съучастие с пълнолетни лица през миналата година са регистрирани четири престъпления, извършени от непълнолетни и малолетни лица, те са с две по-малко от предходния отчетен период.

От извършените престъпни деяния от непълнолетни лица най-голям е делът на кражбите. Заведени са 61 заявителски материала, спрямо 41 за отчетния 12 месечен период на 2014 година. 6 от кражбите са взломни, а три са на вещи и части от МПС. Няма регистрирани джебчийски кражби с участието на непълнолетни и малолетни в областта.