„Черно море порт Варна” приключи достойно сезона
„Черно море порт Варна” приключи достойно сезона / Добри Атанасов

В напрегнат мач, който предложи доста емоции, а и надежди на варненските фенове „Черно море порт Варна” игра достйно, но отстъпи и във втория мач от четвъртфиналните плейофи срещу „Рилски спортист”, този път със 72-76 (19-23, 12-13, 20-13, 21-27). Тази загуба означаваше, край на сезона за „моряците”. „Рилски спортист” ще  срещне „Лукойл Академик” на полуфинала.

Варненци, макар и в осакатен състав изнесоха добър мач, като записаха много силни минути в началото на втората четвъртина, в края на третата и началото на последната, в които успяваше да повежда в резултата, но това не се оказа достатъчно. Минута преди края на двубоя възпитаниците на Спас Натов изоставаха само на 2 точки от съперника при 70-72, но в крайна сметка Рилецо успя да се добере до успеха.

Антъни Гуджино се отчете с 24 точки и 19 борби за гостите, а Цонков и Илиев реализираха съответно 22 и 20 за домакините.

„Черно море порт Варна”: Цонков 22, Илиев 20, Нацкин 8, Вутев 12, Радев 2 (Куртев 6, Янков, Георгиев 2)

„Рилски спортист”:  Бозов 11, Търнър 12, Гуджино 24 и 19 борби, Георгиев 4, Стоянов 9 (Кери 12, Тодоров 4, Иванов).

 

Спас Натов, треньор на „Черно море порт Варна”:  „Не знам дали сме герои, но със сигурност представянето ни беше достойно. Бяхме близо до победата, борихме се за нея, искахме я. Искахме да изиграем още един мач, но не се получи. Доволен съм, защото момчетата се раздадоха докрай. Трудно ми е сега веднага да правя равносметка за представянето ни през сезона. Беше трудно и сложно. Много неща ни се струпаха на главата. Надявам се по-бързо да се изясняват новите неща, ако ще има такива.  За празниците момчетата ги пускаме до понеделник. Най-вероятно ще тренираме през май. Може да е футбол, може да е нещо друго, но тренировки ще имаме”.

Росен Барчовски, треньор на „Рилски спортист”:  „Някои наши играчи показаха непостоянство и в защита и в нападение. Варна играха над възможностите си в този състав. Ние играхме под възможностите си, а и бяхме под напрежение, защото задължително трябваше да спечелим. Накрая сме го докарали до 8 точки за нас, Тристан Кери сам под коша, забива или вкарва, както иска, стават 10 точки и край на мача! А станаха  2 и почваме да треперим. Това са безобразни неща. От защитата ни не съм доволен. От много неща не съм доволен”.