Кметовете от Кубратско се обединиха в сдружение
Кметовете от Кубратско се обединиха в сдружение / Радка Минчева, архив

Кметовете от община Кубрат се обединиха в сдружение.

Учредяването на Сдружение с нестопанска цел на кметове от община Кубрат е станало в сряда в заседателната зала на Общинската администрация в града – съобщава сайтът на община Кубрат.

В новата структура участват кметове от всички населени места в общината. За председател на петчленния управителен съвет е избрана Сузана Солакова, кмет на Севар. Сдружението има и Контролен съвет, в който влизат кметовете на селата Горичево, Сеслав и Точилари - Ерсин Ибрям, Юлиян Асенов и Шуаиб Мехмед. Кметът на Горичево е избран за председател на Контролния съвет.
Сред основните цели и приоритети на новоучредената структура са тя да защитава интересите и да поддържа развитието на местното самоуправление, да представлява и защитава интересите на своите членове пред общинската и областна администрация, пред министерствата и централните ведомства, имащи отношения към проблемите за местното самоуправление.
Сдружението ще има за цел и да разработва механизми в организирането на общинската система за обучение и квалификация на общинските съветници, кметове и служители в общинските администрации и много други.

На срещата кметът на Кубрат инж. Бюрхан Исмаилов призовал селските кметове в общината да съдействат с предложения за промяна на общия устройствен план на общината. Обсъдени са и предстоящите празници в лудогорската община. Инж. Исмаилов представил и брошура, предупреждаваща гражданите за зачестилите измами. Отпечатаните около 2000 брошури ще бъдат разпространени на територията на цялата община.