Гимназистки от Кубрат със специална награда за мода
Гимназистки от Кубрат със специална награда за мода / www.kubrat.bg

Със специална награда се завърнаха от участие в Осмата панорама на професионалното образование три гимназистки от Професионалната гимназия в Кубрат – съобщава сайтът на община Кубрат.

Десетокласничките Синем Шефкет, Юзлем Федаилова и Аксу Руменова са участвали в конкурса „Млади таланти в модата“.

Ученици от професионалните гимназии от цялата страна са представили своите най-нови модели в палата №3 на Международния панаир в Пловдив на тема “Човекът от миналото с поглед към бъдещето”. Участниците са оценявани от професионално жури в състав: проф. Христо Петров - ръководител на катедра “Текстилна техника" в Техническия университет в София, Милена Вельова - моден дизайнер и Валери Захов - моден фотограф.

Гимназистки от Кубрат със специална награда за мода
netinfo

За националния кръг са класирани 45 ученици от 15 отбора от градовете Бяла Слатина, Стражица, Кубрат, Дулово, Плевен, София, Пловдив, Варна и Русе.

Конкурсът е част от Осмата панорама на професионалното образование, която се организира от Министерството на образованието и науката и има за цел да представи възможност на успешните млади хора, обучаващи се в професионалните гимназии да демонстрират уменията си.
Моделът на Синем Шефкет, Юзлем Федаилова и Аксу Руменова, които са работили под ръководството на Анифе Шукри и Недка Иванова, е получил специалната награда на Националната асоциация на училищата по мода.

Гимназистки от Кубрат със специална награда за мода
netinfo