Полицейска операция в Казанлък
Полицейска операция в Казанлък / Dariknews.bg, архив

На територията на община Казанлък е проведена специализирана полицейска операция за превенция и ограничаване на противообществените прояви и престъпленията в малките населени места - кражби на частно имущество, кражби на селскостопанска продукция, кражби на животни, незаконен превоз и търговия с животни и сурови храни, незаконна сеч и превоз на дървесина и за осигуряване на обществения ред в периода преди и по време на Великденските празници.

В хода на операцията са проверени 85 МПС и 162 лица. Констатирани са 102 нарушения, от които 14 по ЗДвП. Съставени са 86 АУАН - 80 бр. по Закона за българските лични документи , 3 бр. за нарушения на наредбите на общините и 3 бр. по ЗДвП. Наложени са и 5 глоби с фиш на водачи на МПС. Разкрито е едно престъпление по чл. 235, ал.1 от НК, за което е образувано бързо полицейско производство. Съставени са 3бр. предупредителни протоколи по ЗМВР.

По време на Великденските празници дейността на полицията по опазване на обществения ред и за контрол на движението по пътищата на територията на област Стара Загора е засилена.

От полицията призовават водачите на МПС да спазват правилата за движение и ограниченията на скоростта, както и за внимателно и толерантно отношение към останалите участници в движението.