Днес се очаква натоварено движение през целия ден по основните пътни артерии в страната.

200 000 коли тръгват от София за празниците

От Пътна полиция очакват засилен трафик да има между 09:00 и 18:00 ч. Именно тогава и най-много екипи на КАТ ще подпомагат движението на изходите на столицата и по големите пътища на страната. Досега са станали 15 леки катастрофи в София, няма пострадали.

На изхода на София в района на Владая са осигурени две ленти за напускащите столицата. От столицата се очаква да излязат над 200 000 автомобила.

Най-голям трафик се очаква по магистралите "Тракия" и "Хемус" и от Дунав мост към Варна, закъдето са се отправили хиляди румънски туристи. На влизане в България пък румънските туристи получават карти с алтернативни маршрути към морските курорти, за да не се лутат.

Към обяд на главен път Е-79 превалява дъжд, така че пътят е мокър и шофьорите трябва да бъдат изключително внимателни.

Голяма автомобилна тапа се образува на главен път Е-79, на изхода на Благоевград в посока Симитли, в ранния след обяд днес.

Причина за задръстването е изключително натоварения трафик заради почивни дни за Великден. При жк "Струмско" главният път от двулентов еднопосочен преминава в двупосочен, заради което точно скоростта пада рязко. Едва край Симитли движението се нормализира, а тапата - разсейва.

Интензивен е трафикът през ГКПП Кулата на леки и товарни автомобили. Няма струпване на чакащи моторни превозни средства. На останалите пунктове с Гърция трафикът е нормален, съобщава пресцентърът на МВР.

На ГКПП-Калотина има интензивен трафик на организирани туристи - български граждани с автобуси.

На ГКПП-Станке Лисичково много леки автомобили влизат от Македония в страната ни. Осигурено е допълнително работно място за обработване на документи.

Интензивно е движението на леки автомобили през ГКПП-Дуранкулак и Дунав мост-Русе за влизане в България на румънски граждани.
Трафикът в София е нормален.

От БДЖ са осигурили близо 20 000 допълнителни места във влаковете през почивните дни. Днес с допълнителни вагони ще се движат 47 композиции по основните направления в страната

Автобусните компании осигуриха за пътниците 100 допълнителни автобуса, или средно около 5 000 места за гражданите. Превозвачите уверяват, че все още има свободни билети.

Без тирове по магистралите за празниците

Осигурено е присъствие на Пътна полиция навсякъде, която да помага за избягване на образуване на тапи.

От МВР напомнят на шофьорите да бъдат внимателни на пътя и да карат със съобразена скорост, още повече че навън времето навън е дъждовно.

Актуална информация за пътната обстановка в страната можете да получите на горещия телефон на Агенция „Пътна инфраструктура" - 0700 130 20.

Източник на видео: Novanews.bg