191 абсолвенти от факултета „Обществено здраве, здравни грижи и спорт“ получиха дипломите си
191 абсолвенти от факултета „Обществено здраве, здравни грижи и спорт“ получиха дипломите си / netinfo

На тържествена церемония бяха връчени дипломите на абсолвентите от випуск 2015 на факултет „Обществено здраве, здравни грижи и спорт“ към Югозападен университет „Неофит Рилски“, съобщиха от пресцентъра на учебното заведение.

Общият брой на завършващите бакалаври и магистри в специалностите „Логопедия”, “Кинезитерапия”, “Социални дейности”, „Спортна анимация“ и „Физическо възпитание и спорт за изявени деца и ученици“ е 191, като сред тях има и студенти от Гърция, Турция, Македония, Сърбия и Украйна.

Деканът на  факултета „Обществено здраве, здравни грижи и спорт“ проф. д-р Стоян Иванов откри тържеството и поздрави абсолвентите. Поздрав към дипломантите отправиха и зам.-деканите на факултета проф. д-р Невена Пенчева и доц. д-р Даниела Боцева.

„Мисия, отдаденост, любов и воля - в тези думи се обгръща и развива нашата цялостна дейност, защото факултет „Обществено здраве, здравни грижи и спорт“ е образователно звено в Югозападен университет „Неофит Рилски“, което напълно отговаря на това мото“, каза в приветственото си слово деканът на факултета проф. д-р Стоян Иванов.

По традиция първи получиха дипломите си абсолвентите с най - висок успех. Отличниците от випуск 2015 на Факултет „Обществено здраве, здравни грижи и спорт“ са 15.

Музикален поздрав към всички завършващи отправиха ученици от НХГ „Св. св. Кирил и Методий“ в Благоевград.

Сред официалните гости на дипломирането бяха представители на общинското и областното ръководства, министерства, агенции и ведомства.