64 екипа на ЕНЕРГО-ПРО ще дежурят по време на Великденските празници
64 екипа на ЕНЕРГО-ПРО ще дежурят по време на Великденските празници / netinfo

64 дежурни аварийни екипи на ЕНЕРГО-ПРО Мрежи са в готовност да реагират своевременно при възникване на аварии по електроразпределителната мрежа в областите Варна, Добрич, Силистра, Шумен, Търговище, Велико Търново, Габрово, Русе и Разград по време на Великденските празници от 29 април до 2 май. Те са оборудвани с необходимите средства за комуникация, автомобили и инструменти, за да възстановят максимално бързо електрозахранването на клиентите.

Едновременно с аварийните екипи, за надеждното електрозахранване на всеки дом в Североизточна България, денонощно работят и диспечерите, и операторите на националния телефон на ЕНЕРГО-ПРО 0700 1 61 61.

През почивните дни отчетниците на ЕНЕРГО-ПРО ще продължат да отчитат показанията на електромерите по график.

Клиентите, които са пропуснали да заплатят сметките си за електроенергия в срок, могат да го направят и през почивния 30 април, от 9:00 до 13:00 часа, когато ще работят дежурни каси на партньорите от Български пощи. В Русе дежурна е касата на пл. "Средец" №1. Дължимите суми могат да бъдат преведени и чрез електронните начини за заплащане на електроенергия Epay и електронно банкиране. Възможност сметките да бъдат платени предоставят и касите на EasyPay.

Непосредствено преди и по време на празниците ЕНЕРГО-ПРО няма да прекъсва електрозахранването на своите клиенти, пропуснали да заплатят своята сметка за консумирана електроенергия в срок.