Засилени пътни проверки преди Великден и Гергьовден
Засилени пътни проверки преди Великден и Гергьовден / Дарик Варна

Засилени мерки за сигурността пред Великден и Гергьовден в Сливенска област. Днес, на 1 и 2 май и на 6 и 8 май на областта са осигурени максимален брой полицейски екипи, които ще следят недопускане на автомобилни колони в градовете.

В тези дни дейността на служителите, работещи по контрол на движението по пътищата, ще е насочена към подпомагане и регулиране на движението по пътищата; контрол над водачите с рисково поведение; както и над водачите с опасно и демонстративно управление на МПС, които извършват рисковани маневри и създават реална опасност от пътни инциденти.

Ще бъде въведено временно ограничение на движението по републиканска пътна мрежа на МПС над 12 тона, включително и на състав с ремаркета и полуремаркета, селскостопанска и земеделска техника, трактори и специализирана строителна техника за времето от 16,00 до 20,00 часа 5 май; от 14,00 до 20,00 часа на 2 и 8 май.

На 1 срещу 2 май и на 6 срещу 7 май са планирани операции „Алкохол и неправоспособност". Планиран е засилен контрол в районите на питейни заведения и дискотеки, както и по третокласните общински пътища.

Акцентът при проверките ще пада върху употребата на алкохол, упойващи вещества, правоспособност и поставяне на обезопасителни колани. Предприети са действия за улесняване пропускателната способност чрез регулиране и насочване на автомобилите, контрол на паркирането в подходите към масово посещавани църковни храмове на 30 април срещу 1 май и на 6 май.

Гражданите могат да подават сигнали на тел.112 и на дежурните телефони на районните управления на МВР.