Фейсбук ни отнема по 50 минути от реалния свят
Фейсбук ни отнема по 50 минути от реалния свят / Guliver/Getty Images

Средностатистическият интернет потребител прекарва повече от 50 минути дневно в социалната мрежа „Фейсбук" (Facebook) и други приложения на компанията.

С това се похвали нейният ръководител Марк Зукърбърг при обявяването на финанасовите резултати за първото тримесечие.

Фейсбук и Инстаграм депресират

„Хората по света прекарват повече от 50 минути средно във „Фейсбук", „Инстаграм" (Instagram) и „Месинджър" (Messenger) ... това дори не включва „Уотсап" (WhatsApp)", заяви Зукърбърг. Статистиката се отнася до глобалните потребители на всичките приложения заедно или по отделно.

През юли 2014 година Зукербърг съобщи, че американските потребители прекарвават 40 минути дневно в социалната мрежа. Новата завишена статистика обаче се отнася до целия свят.

Застаряващите училища на "дигиталните деца"

В бизнесмодела на „Фейсбук" това време на ползване е от голяма полза за продажбата на различните видове рекламни услуги, предвидени в платформите.

Постоянното повишаване на времето във виртуална комуникация обаче може да има отрицателен социален ефект в реалния свят, а предвид огромните си печалби компанията на Зукербърг може би трябва да обърне внимание и на този аспект, коментират от технологичното издание „Теккрънч".

Източник: БГНЕС