Студенти и докторанти от ЮЗУ се включиха в турнир по канадска борба
Студенти и докторанти от ЮЗУ се включиха в турнир по канадска борба / netinfo

Студенти и докторанти мериха сили в турнир по канадска борба, който се проведе в Аулата на УК -1 на Югозападен университет "Неофит Рилски", съобщиха от пресцентъра на учебното заведение.

В спортната проява се включиха 25 участници. Те бяха разделени в няколко категории: мъже – лява и дясна ръка до  75, 85 и 95 кг. и над 95кг., жени – лява и дясна ръка и абсолютна категория.

В категория до 75 кг. и за лява, и за дясна ръка на първо място се класира първокурсникът в специалност "Компютърни системи и технологии" Александър Тасев. В категория до 85 кг. първокурсникът в специалност "Публична администрация" Кирил Георгиев победи конкурентите си и на двете ръце. В категория до 95 кг. за дясна ръка почетното място си спечели Васил Каракиев, четвърти курс в специалност "Психология".

Абсолютен шампион в турнира по канадска борба бе Валентин Господинов. Той надви конкуренцията в категорията над 95 кг. за дясна ръка. За лява ръка в тази категория най-добри бяха Кирил Тодоров, Елхан Чинарски и Антон Тиров.

При жените за дясна ръка първо място зае Кремена Георгиева, втори курс, специалност "Икономика". С лява ръка най-добри бяха Нина Николова, Кремена Илиева и Мария Чапкънова.

По време на турнира по канадска борба се проведе и мини турнир между зрящи и незрящи спортисти. Участие взеха спортисти от спортни клубове за незрящи "Достоен живот" и "Пирин спорт 2013".

Победителите получиха купи, медали и грамоти от председателя на Студентски съвет към ЮЗУ "Неофит Рилски" Емелина Заимова.

Турнирът по канадска борба е част от мероприятията в чест на 40-годишнината на Югозападен университет "Неофит Рилски".