Открили обезболяващи опиоиди в дома на Принс
Открили обезболяващи опиоиди в дома на Принс / БГНЕС, архив

В дома на американския певец Принс бяха открити обезболяващи опиоиди, които може да са причинили смъртта му, съобщават световните информационни агенции. Намерени са и медицински рецепти за закупуването им от аптечната мрежа.

По-рано сайтът TMZ съобщи, че Принс е употребявал обезболяващия препарат "Перкосет", който съдържа наркотично вещество. С него той лекувал хронична болка в тазобедрената става, от която музикантът е страдал от 2009 г.

Принс не е оставил завещание

В интервю за изданието „Холивуд рипортър“ известният доктор Дрю Пински изказа мнението, че причината за смъртта на изпълнителя може да е била неправилното съчетание на употребяваните от Принс медикаменти, което е довело до „случайно предозиране“.

Междувременно съд в Минеаполис назначи временно управляващ имуществото на Принс - това е тръстът „Бремър“. Решението на съдията Кевин Айдей беше продиктувано от иска на сестрата на починалия на 57-годишна възраст музикант - Тайка Нелсън. По нейните думи брат й не е оставил завещание, поради което съществувала спешна необходимост от предприемане на действия за управлението на бизнес-активите, собственост на певеца.

Съдия Айдей назначи изслушване по делото за наследството на Принс на 2 май. По някой оценки бизнес империята на поп звездата възлиза на 300 млн. долара.

Версиите за смъртта на Принс се множат - бил болен от СПИН

Американският седмичник „Нешънъл инкуайърър“ излезе с със сензационна публикация, според която Принс е бил болен от СПИН.

Той се заразил с ХИВ-вируса в средата на 90-те години, а развил заболяването преди шест месеца. Телесната му температура спаднала, кръвните му показатели значително се влошили. През последните седмици от живота си музикантът бил в много лоша форма. Но поради вярванията си на свидетел на Йехова той отказвал всякаква медицинска помощ и се надявал да се излекува с молитви.

Източник: БТА