Облекчават движението към Гърция с две ленти
Облекчават движението към Гърция с две ленти / БГНЕС архив
Облекчават движението към Гърция с две ленти
86487
Облекчават движението към Гърция с две ленти
Облекчават движението към Гърция с две ленти
  • Облекчават движението към Гърция с две ленти
  • Облекчават движението към Гърция с две ленти

От 12.00 до 20.00 ч. днес ще има две ленти за движение в посока Перник на първокласния път през Владая.

В петък две ленти ще има от 8.00 до 14.00 ч. Целта на промените е да се осигури по-голяма пропускливост по един от най-натоварени маршрути в посока Гърция.

За улеснение на трафика се въвежда и забрана за движение на тежкотоварни автомобили над 3,5 тона по всички автомагистрали и някои първокласни и второкласни пътища в страната. Ограничението ще бъде в сила днес от 16.00 до 20.00 ч.

Правят полицейски проверки по Великден

По време на почивните дни се очаква засилен трафик. А едно от основните направления е в посока Гърция. Затова се въвеждат промени в движението на главен път I-1 каза Георги Златев от пътната агенция.

"От София изходът към прохода Владая ще бъде организиран с регресивно движение. Последният работен ден от 16.00 до 20.00 ч. ще бъдат осигурени две ленти в посока Перник, а при завръщането в понеделник - ще има две ленти, осигурени в посока София.

За първия празничен ден - 29 април, от 10.00 до 14.00 ч. ще има две ленти, осигурени в посока Перник. Надяваме се по този начин пътуващите да бъдат облекчени. Препоръчваме да се ползва и магистрала "Люлин" като доста по-бърза и по-безопасна алтернатива в това направление", обясни Златев.

Без тирове по магистралите за празниците

Освен към Гърция, натоварено ще бъде движението и на изходите на София - по магистралите "Тракия", "Хемус" и "Струма". За да улесни преминаването на леки коли, се въвеждат ограничения на тежкотоварните автомобили над 12 тона по всички автомагистрали и част от останалата пътна мрежа.

"Това са направленията от Видин през София за Кулата, от Капитан Андреево през София за Калотина и от Русе за Велико Търново - това са първокласните пътища. Второкласните пътища, които имат забрана за движението на товарни автомобили - Околовръстният път на София, пътят между Асеновград и Смолян, между Симитли и Гоце Делчев и между Бургас и Царево", уточни още промените експертът.

Ограниченията за камиони са в сила днес от 16.00 до 20.00 ч. и на 2 май от 14.00 до 20.00 ч.