Доброволното формирование в Стара река получи пожарен автомобил
Доброволното формирование в Стара река получи пожарен автомобил / Дарик Сливен

Безвъзмездно пожарен автомобил за нуждите на регистрираното в Националния регистър доброволно формирование „Железни врати" в село Стара река получи Община Сливен получи.

Ключът на специализираната кола беше връчен от главен комисар Николай Николов, директор на Главна дирекция "ПБЗН" в МВР на кмета Стефан Радев.

Гл. комисар Николов изрази увереност, че това, което е започнато, ще бъде доведено до края. "Нека Община Сливен се превърне в една от образцовите общини, да изградим повече доброволни пожарни отряди и да се погрижим повече за хората! Аз вярвам, че когато централна и местна власт, и гражданите се обединят, резултатите се получават". С тези думи гл. комисар Николай Николов се обърна към кмета Стефан Радев при връчването на ключа на пожарния автомобил. 39 автомобила, които са били на разположение на пожарните служби в страната, са предоставени до момента на доброволни формирования в общините, съобщи главен комисар Николов. „Автомобили се предоставят само на онези общини, които имат възможността да ги стопанисват и обслужват" - подчерта комисарят. До момента на територията на България са формировани 174 доброволни отряда с 2471 доброволци. Формированието „Железни врата" в сливенското село Стара река има 11 доброволци.

Доброволното формирование в Стара река получи пожарен автомобил
netinfo

От своя страна градоначалникът каза, че доброволчеството е ценен ресурс за всяка общност и заяви, че е горд с нашите доброволни формирования, в това число и с отряда "Железни врата" в село Стара река. Той посочи, че селото е отдалечено на 60 км от общинския център.

"Затова и този автомобил, който получаваме, е толкова важен за предотвратяване и за реагиране при първите последици при евентуални природни бедствия. А първите реакции при бедствия или извънредни ситуации са най-важни", каза той.

След официалната церемония беше направена демонстрация на гасене на пожар.

Доброволното формирование в Стара река получи пожарен автомобил
netinfo
На събитието присъстваха още областният управител Татяна Петкова, началникът на сливенската пожарна Владимир Демирев, представители на общината, на Областната дирекция на полицията и журналисти.