Общински съветник алармира за мащабно презастрояване на Кайсиева градина
Общински съветник алармира за мащабно презастрояване на Кайсиева градина / Дарик Варна, архив

В Подробния устройствен план на „Кайсиева градина“, приет през 2010-та и влязъл в сила през 2014 година, е предвидено мащабно застрояване на квартала. За това алармира в ефира на Дарик Варна общинският съветник Костадин Костадинов.

„Планът ПУП ПРЗ предвижда всяко празно място в „Кайсиева градина“ - детски площадки, улици, зелени площи и паркинги, да бъде застроено. Между блокове 210 и 209 има две площадки. Едната вече е демонтирана и ще бъде застроена. На мястото на един от парковете в квартала е предвиден блок с три входа на 8 или 9 етажа. Една част от паркингите също са предвидени за строителство и вече наистина няма да има къде да се паркира“, коментира Костадинов.

По негови думи всички свободни площи източно, южно и западно от училище „Стоян Михайловски“ са предвидени за плътно строителство според Подробния устройствен план.

Общинският съветник се е свързал с районния кмет на „Владиславово“ Николай Костадинов, от когото получил уверение, че ще се вземат мерки поне за временна забрана.

Според Костадинов е редно да се прецени кои имоти в „Кайсиева градина“ могат да се откупят и на тяхно място да се изградят паркове. Той припомни как заради строителство миналата година бе затруднен достъпът до училище „Стоян Михайловски“.