Община Казанлък с награда за сътрудничеството си с фондация Сийдър
Община Казанлък с награда за сътрудничеството си с фондация Сийдър / организатори

Община Казанлък спечели награда за сътрудничеството си с фондация "Сийдър". Двете организации си партнират успешно вече десет години. От името на Общината наградата получи заместник - кметът Лилия Цонкова.

Официалната церемония по награждаването се състоя по време на традиционната годишна среща на фондация „Сийдър".Отличаването на своите партньори с награда „Кедър" се провежда за първа година. Призът символизира устойчивостта на вечно зеленото дърво като метафора за силата на партньорствата с поддръжниците на фондацията.

Дневният център за деца с увреждания в Казанлък предлага комплекс от социални услуги за цялостно обслужване на децата през деня - предоставянето на храна, задоволяване на ежедневните, здравни и рехабилитационни потребности, организация на свободното време и личните контакти, семейно консултиране.

Фондация „Сийдър" подкрепя работата на центъра от 2009 г. като осигурява: различни възможности за обучение на персонала; обмен на професионални практики; материали и оборудване, необходими за работата с децата, посещаващи центъра; допълнителен персонал.

Дневният център за възрастни хора с увреждания в Казанлък бе изграден по съвместен проект на Община Казанлък и Фондация „Сийдър" по Програмата за Хуманитарна помощ на Отдела за Военно сътрудничество към Посолството на САЩ в Република България.

През 2015 г. Община Казанлък разкри три центъра за настаняване от семеен тип и едно защитено жилище, в които живеят 44 деца и младежи, които са прекарали живота си в институции, лишени от родителска грижа, на възраст между 5 и 30 години. Фондация „Сийдър" подкрепи процеса на деинституционализация и в последствие пое управлението на социалните услуги.