Появи се неизвестно досега видео от гримьорната на Бийтълс
Появи се неизвестно досега видео от гримьорната на Бийтълс / Guliver/Getty Images

Неизвестно досега видео, в което членовете на "Бийтълс" се забавляват в гримьорната преди телевизионно изпълнение, беше пуснато официално от Австралийския национален филмов и аудио архив, съобщи АФП.

Четиридесет и девет секундният ням клип е бил заснет с 8-милиметровата камера на австралийската танцьорка и гримьорка Дон Суейн, която по това време работела в телевизия "Гранада" в Манчестър, Великобритания.

Британско семейство откри изключително рядка ранна плоча на "Бийтълс"

Във видеото, заснето на 1 ноември 1965 г., четиримата членове на британската група се забавляват, докато са гримирани преди шоуто.

"Бях в гримьорната и пийвахме шампанско", пише 83-годишната Суейн в изявлението си. "Не съм сигурна дали Джон (Ленън) или Ринго (Стар) взе камерата от ръцете ми и каза, че не се снима така. После започнаха да я премятат и да снимат от всички възможни ъгли, докато се смееха. Всичко беше чудесно. Те бяха страхотна компания".

Песните на "Бийтълс" са слушани на стрийминг 70 милиона пъти

Дъщерята на Суейн, Мелинда Доринг, помни видеото от тийнейджърските си години, но наскоро отново попаднала на него и забелязала, че лентата е започнала да се поврежда.

"Знаех, че лентата трябва да се предпази и че е дошъл правилният момент да я предам в Архива, за да я стабилизират, преди да е станала неизползваема", коментира Доринг.

Източник: БТА