Кукленият театър кани на премиера на Мери Попинз
Кукленият театър кани на премиера на Мери Попинз / Дарик Добрич

Трета премиера за годината представя кукленият театър в Добрич – спектакълът „Мери Попинз”. Представлението е насрочено за 28 април от 18.00 часа. Пиесата се поставя за първи път на куклена сцена в Добрич. Драматизацията и режисурата са дело на  Леонард Капон, сценографията е на  проф.Васил Рокоманов, а куклите са изработени от Силва Бъчварова. Приказните герои ще оживеят на сцената благодарение на актьорите Мира Демирова, Сибел Азисова, Ренета Николова, Мустафа Исмаил и Румен Куртев.

Като красив, забавен и романтичен спектакъл, който видимо е за деца, но става и за възрастните, определи „Мери Попинз” режисьорът Леонард Капон. „Мери Попинз е един от летящите герои в световната литература, които не са толкова много и това е едновременно странното и красивото в нея. Идеята е да обвържем това с начина, по който общуваме с децата си, да ги възпитаме да не се страхуват да откриват неочакваното навсякъде” – сподели режисьорът преди премиерата на спектакъла. Той не скри, че по време на работата си е търсел връзка с българската класическа красива приказка и драматургия и най-вече с Валери Петров и неговите „хвърчащи хора”.

В началото на септември кукленият театър в Добрич ще участва в поредното издание на Международния куклено-театрален фестивал за камерни куклени постановки за деца и възрастни „Двама са малко – трима са много” в Пловдив, съобщи още директорът Петър Петков.  Добричките куклени актьори ще се представят със спектакъла „Къде отиваш, конче?” по текст на Рада Москова и режисьор Леонард Капон.