Докато спим в мозъка ни протичат много сложни процеси на възстановяване, с изключителна важност за презареждане и възстановяване на целият ни организъм.

Ако сънят не ви дарява с така желаната от вас почивка, всичко може да се дължи на леглото ви. Всеки човек прекарва около една трета от живота си в сън и никак не е без значение какво е леглото, в което тялото му се зарежда с енергия и отпочива.

Удобното легло е задължително условие за добър сън и качествено възстановяване на цялото ни тяло, а оттам на нашата работоспособност.

Вижте най-скъпите легла в света

Сферично легло - 50 000 долара

Това творение е на дизайнера е Карим Рашид. Към него има телевизор, поставка за шампанско, огледала и ЛЕД светлини. Може да поръчате различни цветове и да промените дизайна по ваш вкус.

Смяната на времето носи безсънни нощи

Легло Starry Night Sleep Technology - 50 000 долара

Ако сте човек, който не може да живее и да заспи без музика, леглото се предлага с докинг станция и 2500-ватова съраунд звукова система с четири 8-инчови субуфери. Сънят може да е сладък на това легла, но всичките му екстри може да те държат буден до късно.

Твърди се, че това легло намалява хъркането, благодарение на това, че горната част на тялото е повдигната на няколко градуса. То също така има слот за iPod, интернет и възможност за регулиране на температурата.

Ключ в мозъка казва кога организмът да заспи

Monarch Vi-spring Bed - 50 000 долара

В него има над 3 000 пружини, което създава неповторимо усещане. Такова легло има Дейвид Бекъм.

Cosmovoide Bed - 60 000 долара

Дизайнът е уникален, вдъхновен от формата на яйце с елементи на традиционното легло.Към него има вграден телефон, DVD плейър и цяла система домашно кино. Има и опция за полюшване, от която или ще ви се приспи или ще ви прилошее луксозно.

Majesty Vi-spring Bed - 84 425 долара

Над 6 000 пружини осигуряват чудесни условия за сън. Цялото легло е ръчно изработено. В него са вплетени сребърни и златни нишки.