Бегач от „Зелена стъпка“ спечели Планинския маратон „Панчарево 2016“
Бегач от „Зелена стъпка“ спечели Планинския маратон „Панчарево 2016“ / netinfo

Състезател от разградския клуб „Зелена стъпка“ победи в най-тежката дисциплина от Планинския маратон „Панчарево 2016“, организиран от спортен клуб „Бегач“ в неделя – съобщават от клуба за приключенски спортове. Ивайло Атанасов е финиширал на 43,2 км, с рекордната преднина от над 21 минути пред втория в класирането.

Около 500 бегачи от цялата страна са участвали в състезанието в Лозенската планина, в най-дългата дисциплина са бягали 120 човека. Калното и стръмно планинско трасе е с денивелация от близо 1600м. бегачът от разградския клуб  го е изминал за 3ч.48мин.10сек., средната му скорост е 11,2 км/ч.

28-годишният Ивайло Атанасов е от Кюстендил, докторант по философия в Софийския университет „Св. Климент Охридски“. С  Разград, освен сдружение „Зелена стъпка“, чийто член е, го свързва работата му като учител в Професионалната техническа гимназия „Шандор Петьофи“, където преподава от септември миналата година, успешно преминавайки преди това прецизния подбор на фондация „Заедно в час“.

Младият талант е един от най-добрите и перспективни бегачи на дълги разстояния и трейл бягания в България. На разградската общественост е познат като победител при мъжете на тазгодишния крос „Освобождение“, който спечели с лекота, оставяйки конкурентите си далеч след себе си.

Бегач от Зелена стъпка спечели Планинския маратон Панчарево 2016
netinfo