„Среща с автограф с детската писателка Юлия Спиридонова в КДК - Ловеч
„Среща с автограф с детската писателка Юлия Спиридонова в КДК - Ловеч / obshtina.lovech

Юлия Спиридонова, един от най-обичаните съвременни детски писатели и автор на много телевизионни и филмови сценарии, ще се срещне с млади читатели в Клуба на дейците на културата в Ловеч на 27 април, сряда, от 14 ч. Срещата се организира по инициатива на Регионалния инспекторат по образованието. Авторката ще представи романите си за тийнейджъри „Макс", „Графиня Батори", „Тина и половина" и най-новия роман „Кронос".

Юлия Спиридонова (Юлка) е родена на 30 октомври 1972 г. в София в семейството на бележития български художник Симеон Спиридонов. Завършила е Софийския университет „Св. Климент Охридски" и Нов български университет. Работи като сценарист и писател на свободна практика.

Има заснети над 400 сценария за Българската национална телевизия. Автор е на няколко куклени поредици, участвали в международни фестивали. Съсценарист е на филмите „Break An Egg" и „Златната ябълка" („Creative Center"). През 1996 г. е член на сценарното жури на Международния студентски кинофестивал в Мюнхен, Германия.

Юлия Спиридонова е инициатор и организатор на ежеседмичната доброволческа инициатива „Кой обича приказки", както и на инициативата за четящи тийнейджъри "Летящо прасе" (към Столична библиотека). Тя е основател и организатор на ежегодната благотворителна инициатива „Където живеят деца, трябва да има детски книги".
Посланик е на инициативата "Забавното лятно четене".
Член е на Съюза на българските писатели.