Кметът на Трявна Дончо Захариев поставя печат на новата марка, посветена на Пенчо Славейков
Кметът на Трявна Дончо Захариев поставя печат на новата марка, посветена на Пенчо Славейков / opoznai.bg

Пощенска марка „150 години от рождението на Пенчо Славейков" ще бъде валидирана на 27 април - рождената дата на българския поет и преводач. Събитието започва в 11:30 ч. в Славейковата къща в Трявна.

Специалният пощенски печат ще бъде поставен от кмета на община Трявна Дончо Захариев и главния изпълнителен директор на „Български пощи" Деян Дънешки.
По време на церемонията в Славейковата къща ще бъде открита временна пощенска станция, от където гостите ще имат възможността да закупят марката на Пенчо Славейков.

От 14:00 ч. в НГПИ „Тревненска школа" ще бъде открита изложба от творби на деца, участвали в Националния конкурс за детска рисунка на тема „Фолклорната традиция в творчеството на Петко и Пенчо Славейкови".
От 17:00 часа във фоайето на НЧ „Пенчо Славейков 1871" е откриването на Изложба „13 безсмъртни българи".

В 18:30 часа, в салона на читалището ще бъде представена постановка на комедията „ Втори меден месец" на театър „Искри и сезони". Входът свободен.

От 20:00 часа започва „Нощ на музеите" в Славейкова къща.
Община Трявна кани всички жители и гости на града да се включат в отбелязването на 150-тата годишнина от рождението на големия български поет!