Може да ни изненада сняг, предупреждават за бурен вятър в цялата страна
Може да ни изненада сняг, предупреждават за бурен вятър в цялата страна / БГНЕС, архив

Прогноза за вторник, 26 април

Жълт код за бурен вятър е обявен за вторник, 26 април, за цялата страна, сочи справка на сайта на Националния институт по метеорология и хидрология при Българската академия на науките.

През нощта вятърът в цялата страна ще се ориентира от запад-северозапад и с него в страната ще нахлува студен въздух. Ще бъде облачно и дъждовно, но с понижението на температурите в западната част на Предбалкана и на отделни места във високите полета на Западна България дъждът за кратко ще премине в сняг.

Минималните температури ще са предимно между 2 и 7 градуса, по морския бряг между 9 и 11 градуса, в София - около 2градуса.

Във вторник сутринта все още на места във високите полета на Западна България ще превалява сняг, но от запад валежите ще започнат да спират, а след обяд и облачността да се разкъсва и намалява. Вятърът от запад-северозапад ще се усили и ще бъде умерен и силен.

Максималните температури ще достигнат между 10 и 15 градуса, в крайните югозападни райони до 17 градуса , а в Североизточна България, където през целия ден ще остане облачно и дъждовно, между 7 и 10 градуса, в София около - 10 градуса.

Атмосферното налягане ще бъде значително по-ниско от средното за април, но ще се повишава.

Над планините ще бъде предимно облачно с валежи от сняг, но от запад те ще започнат да спират. Ще духа силен северозападен вятър. Максималната температура на височина 1200 м ще е около 6 градуса, на 2000 м - минус 2 градуса.

Над Черноморието ще бъде хладно, ветровито, облачно и дъждовно. Ще духа умерен и силен запад-северозападен вятър. Максималните температури ще са между 11 и 13 градуса. Температурата на морската вода е 12-15 градуса. Вълнението на морето ще бъде 2-3 бала.

Повече за времето днес и прогноза за следващите десет дни четете на Sinoptik.bg