„Задържане под стража” за рецидивист с 23 присъди
„Задържане под стража” за рецидивист с 23 присъди / sxc.hu

По искане на Районна прокуратура - Стара Загора съдът взе постоянна мярка за неотклонение „задържане под стража" спрямо 24-годишния Андрей К. От Стара Загора.

На 17 март мъжът влязъл в офис и отнел кожена чанта, с намиращите се в нея лични документи, мобилен телефон, портфейл и пари, всичко на обща стойност около 600 лева,

За последните 10 години Андрей К. е осъждан 23 пъти за извършени престъпления от общ характер, предимно кражби. На 4 декември миналата година той бил освободен от затвора, след изтърпяване на предходно осъждане.

В хода на разследването под ръководството на Районна прокуратура - Стара Загора се установява съпричастността на задържания към извършването на подобни кражби на територията на Стара Загора. До момента срещу обвиняемия са налице три висящи досъдебни производства.

Районен съд - Стара Загора е преценил, че от събраните по делото доказателства може да се направи обосновано предположение, че Андрей К. е извършил престъплението, за което e привлечен като обвиняем и съществува реална опасност да се укрие или да извърши друго престъпление.

Взетата мярка за неотклонение може да се обжалва и протестира пред Окръжен съд-Стара Загора.