Младежи от Дряново ще посетят Европейския парламент по покана на евродепутата Андрей Новаков
Младежи от Дряново ще посетят Европейския парламент по покана на евродепутата Андрей Новаков / ПП ГЕРБ

Най-младият евродепутат Андрей Новаков проведе Урок по Европа пред ученици в двете дряновски училища - Професионалната гимназия по икономика „Рачо Стоянов" и СОУ „Максим Райкович", по покана на ръководствата им. Към младите хора той отправи предизвикателство - тези, които най-добре мотивират желанието си да станат евродепутати за един ден, да получат възможност да посетят Европейския парламент в рамките на тази година.

„Предстои ви важен избор - да учите в България или в чужбина. Каквото и да решите, знайте, че тук условията за развитие ще стават по-добри." Това каза евродепутатът пред дряновските ученици. „Не се отказвайте и не се оставяйте по течението.

Младите българи с нищо не отстъпват пред европейските младежи, често ги и превъзхождат", добави Новаков. Той ги посъветва, дори когато не са наясно каква цел искат да постигнат, винаги да са наясно каква е посоката им. „С малки стъпки, когато имате посока, ще стигнете далеч", мотивира младите хора Новаков.

В Дряново той проведе и работна среща с кмета Мирослав Семов, с който обсъдиха провеждането на съвместна инициатива, Международен младежки форум, планиран за септември тази година.