Пловдив - Бизнес град на България за 2015 г.
Пловдив - Бизнес град на България за 2015 г. / община Пловдив
Пловдив - Бизнес град на България за 2015 г.
86343
Пловдив - Бизнес град на България за 2015 г.
Пловдив - Бизнес град на България за 2015 г.
  • Пловдив - Бизнес град на България за 2015 г.
  • Пловдив - Бизнес град на България за 2015 г.

Пловдив е обявен за „Бизнес град на България за 2015 г." в класацията на Дарик радио и вестник „24 часа". Това стана ясно по време на днешната церемония по връчване на наградите за „Най-добрият град за живеене в България".

Пловдив  Бизнес град на България за 2015 г
netinfo
За втори път Пловдив получава приза. Това показва, че градът ни е достоен за отличието. Приемаме наградата като оценка за свършената работа от администрацията за това да създава по-добри условия за развитието на икономиката на града и региона.

Пловдив се превърна в индустриалния център на България. Имаме всички основания да се гордеем с това, че сме един от най-добрите градове за живеене в България“ . Това заяви за Дарик зам.-кметът по култура на Община Пловдив Амелия Гешева минути след като министърът на регионалното развитие и благоустройството Лиляна Павлова й връчи приза.

Важно е да правим оценка и анализ на това как се развиват нашите градове. Вярвам, че тези награди амбицират кметовете да работят по-добре“, каза министър Павлова. Тя отбеляза, че категорията „Бизнес град“ е изключително важна, защото бизнесът е този, който създава работни места, осигурява заетост, а това задържа младите да остават и да живеят в градовете си, а не да напускат страната.

Лиляна Павлова подчерта, че Пловдив е град, който притежава не само уникално богато културно-историческо наследство , но и град, който успява да създаде изключително добри условия за бизнес и да повиши процента на нарастване на инвестициите.

Над 100 млн.лв. ще бъдат инвестирани в Пловдив като бенефициент по Оперативна програма „Региони в растеж“ 2014-2020 г., каза още тя и обясни, че средствата са за подобряване на градската среда и подкрепа за бизнеса.

„Над 13 млн. лв. ще бъдат инвестирани в професионалните гимназии, което ще помогне за обучението на по-добри кадри за предприятията около Пловдив“, заяви още министър Павлова.

София е най-добрият град за живеене в България за 2015-та година. В проучването на Дарик радио и в-к „24 часа“ столицата се нареди на първо място сред 27-те областни града. Кметът Йорданка Фандъкова лично прие наградата от изпълнителният директор на Дарик Радосвет Радев. Тя му благодари и подчерта, че това е още една отговорност, която тя поема, за да продължи успешното развитие на София.

Изследването имаше за цел да установи качеството на живот в българските градове, оценени по специални критерии, които най-общо описват очакванията на съвременния човек за града, в който живее и работи. Според слушателите на Дарик, които в продължение на месец имаха възможност да гласуват за своя фаворит на сайта darikradio.bg най-предпочитаният град е Варна, а читателите на „24 часа“ отредиха това да са Русе и Велико Търново.

За Най-зелен град бе определен Казанлък. Наградата „Най-перспективен град“ отиде в Русе. В категорията „Пазител на историята“ спечели морската столица Варна. Градът „Инвеститор в спортни таланти“ е Поморие. За успешно реализирани европроекти приз взе Бургас.

Проектът се реализира от Дарик академия в партньорство с Дарик радио и вестник „24 часа“.