Зам.-кметът по транспорта Любомир Христов е подал оставка
Зам.-кметът по транспорта Любомир Христов е подал оставка / БГНЕС

Заместник-кметът по транспорта на София Любомир Христов е подал оставка, потвърдиха пред Дарик от Столична община.

Депутатка от ГЕРБ напуска заради участие на мъжа й в обществени поръчки

Оставката е подадена след публикация в медиите, които свързват името му с обществена поръчка за 60 спирки в София, спечелена от съпруга на депутатката от ГЕРБ Ирена Коцева.

Нова телевизия при разследване се сдоби със снимки, на които се вижда служебната кола на Христов пред къщата на Коцева в Самоков. След като ги видя, заместник-кметът призна, че е ходил многократно там през уикендите със служебен автомобил, но отрече да е било по работа. И се разграничи от Центъра за градска мобилност, който е прекият възложител на спирките.

Заместник-кметът на София призна за познанството си с депутатското семейство, но добави, че не е шеф на Центъра за градска мобилност, който е пуснал поръчката.

"Центърът за градска мобилност е юридическо лице, което има собствено управително тяло, собствени процедури, собствен бюджет", коментира Христов, като призна, че на снимките е служебният му автомобил.

Мотивите за оставката на Любомир Христов бяха, че не трябва този случай по някакъв начин да се отразява негативно на общината или ресора, с който той се занимава.

Христов познавал хората, но не той е подготвил обществената поръчка, уточниха пред БГНЕС от Столична община.