27 малко известни факта за мистерията Принс
27 малко известни факта за мистерията Принс / Guliver/Getty Images

Милиони почитатели скърбят, след като в четвъртък почина още една музикална легенда. Поп звездата Принс, смятан за един от най-креативните музиканти на своето време, бе намерен мъртъв в имението си. Певецът успя да съхрани мистериозния дух около личността си, макар да бе известен и обичан заради странностите си.

Съвършената снимка на Принс, която всички споделят

В. "Дейли мирър" споделя 27 неща, които вероятно не знаете за Принс.

1. Принс е бил огромен почитател на сериала "Кое е това момиче?" със Зоуи Дешанел в главната роля и дори веднъж е писал на актрисата, за да й каже, че гледа само две неща по телевизията: новините и нейния сериал. Певецът дори се появи като гост-звезда във филма през февруари 2014 г.

2. Музикантът е бил отдаден свидетел на Йехова, покръстен през 2001 г. и дори обикалял от врата на врата да проповядва. През 2003 г. жена от Минесота отворила вратата си след позвъняване и открила Принс да стои на прага й.

Смъртта на Принс разплака света

27 малко известни факта за мистерията Принс
netinfo
3. През 1989 г. полу-сестрата на Принс завела дело срещу него с твърдението, че текстът на песента U Got the Look е написан от нея. Съдията отсъдил в полза на певеца след дълга съдебна битка.

4. През ноември 1996 г. Принс загубва дете. Синът му умира едва седмица след раждането си от рядко генетично заболяване - Синдром на Пфайфър.

5. През 1985 г. Принс казва пред сп. "Ролинг стоун", че преди е бил толкова беден, че е стоял пред "Макдоналдс" и се е "хранел" с миризмата на бургери, защото не е можел да си ги позволи.

6. "С интернета се свърши", гласи изказване на звездата от 2010 г. След него той отказва да стриймва песните си в Спотифай и да ги продава в Айтюнс.

7. Принс е бил едва на няколко пресечки от мястото на убийството на Джон Ленън през декември 1980 г.

8. Певецът записва цял албум, след като среща Ким Бейсингър и се влюбва лудо в нея. Той дори отменя турне, за да завърши албума и да я впечатли с него.

9. През 1995 г. Принс променя името си на непроизносим знак, известен още като "Символа на любовта". По този начин той изразява протеста си срещу "Уорнър Брос", обвинявайки ги в ниски продажби.

10. Говори се, че по това време персоналът в Пейзли парк го е наричал "пичът".

11. Певецът отдава гъстата си коса на свиренето на китара. "Убеден съм, че цялото това електричество, което минава през тялото ми, е отговорно за липсата на косопад", споделя звездата пред в. "Дейли мирър".

12. Песента Nothing compares 2 U, която стана хит в изпълнението на Шиниъд О'Конър, е написана от Принс.

13. Той е написал също и Manic Monday за "Бенгълс".

27 малко известни факта за мистерията Принс
netinfo
14. Певецът е имал специална стая с религиозни книги, която е наричал "Стаята на знанието".

15. Принс е истинското име на звездата. Той е роден на 7 юни 1958 г. и е кръстен Принс Роджърс Нелсън.

16. През 1984 г. той става вторият изпълнител след "Бийтълс", който по едно и също време има албум, филм и песен под номер едно в САЩ. 17. Височината на Принс е едва 158 см.

18. Той е развил алтер его под името Камил. Съществуват дори слухове, че вокалите в песента If I was your girlfriend от албума "Sign 'O' The Times" са изпяти от Камил.

19. Принс свири на китара в песента Like a prayer на Мадона, но участието му никога не е било споменавано.

20. Певецът подарява песента Kiss, веднага след като я написва. Скоро след това обаче си я взима обратно, защото не му допада музиката, която другата група добавя към песента.

21. Принс написва първата си песен, Funk Machine, когато е едва на 7 - преди повече от половин век.

22. Когато е все още член на групата "Революшън", Принс казва, че любимото му ястие са спагетите, придружени от портокалов сок.

23. Съществува градска легенда, че певецът си е махнал ребра, за да не изпитва нужда от чужда помощ при оралната любов.

24. През живота си Принс е имал много имена и прякори: Скипър (като дете), Джейми Стар, Кристофър, Алекзандър Невърмайнд, Дъ Пърпъл Уан.

27 малко известни факта за мистерията Принс
netinfo
25. Звездата признава, че има "дива страна", за която е отговорна майка му, Мати Шоу.

26. Принс е организирал игра, подобна на тази с билетите на Уили Уонка в "Чарли и шоколадовата фабрика". През 2006 г. "Юнивърсъл" скрива 14 лилави билети в неговия албум. Късметлиите сред почитателите му са били поканени на частен концерт в дома му.

27. По време на изпълнението си в "Сатърдей Найт Лайв", Принс изпсува, но никой не забелязва. Това се превръща в единственото шоу, където една и съща псувня може да се чуе два пъти.

Източник: БТА