Творец извая образа на новия тайвански президент в оризово зърно
Творец извая образа на новия тайвански президент в оризово зърно / ThinkStock/Getty Images

Тайванският микроминиатюрист Чън Форн Шън не гледа на нещата на едро и предпочете да извае образа на президента на страната, Цай Ингвен, в оризово зрънце, съобщава Ройтерс.

Даровитият тайвански творец е известен с това, че е изобразил по същия начин, ползвайки оризово зрънце, и лика на председателя Мао.

Чън Форн Шън не случайно е избрал тази земеделска култура за носител на своето творчество. "Оризът е този, който от хилядолетия задоволява жизнените нужди на китайския народ", изтъква творецът.

Той обясни, че е използвал оризовото зрънце, за да увековечи образа на държавния глава Цай Ингвен, като неговата микроминиатюра е посветена на встъпването й в длъжност, която ще се състои на 20 май.

"Надявам се  Ингвен да се погрижи за обикновените хора и да не им се наложи да гладуват. Тя трябва да подобри материалното им благосъстояние!", изтъква Чън Форн Шън.

Той работил над произведението си три месеца и имал около 10 неуспешни опита, докато бъде удовлетворен от постигнатото. Посетителите могат да разгледат с лупа в неговата работилница край Тайпе около 150 негови миниатюрни работи. Редом с лика на Цай Ингвен в оризовото зърно г-н Шън е написал и пожеланието си към новоизбрания президент - "Бъдете скромна, скромна и пак скромна!".