Британецът, убил сънародничка, остава в ареста
Британецът, убил сънародничка, остава в ареста / DarikNews.bg, архив

Окръжният съд във Велико Търново постанови мярка за неотклонение “задържане под стража" за британския гражданин Лий Шипстън, обвинен в убийството на своя сънародничка. Тежкото престъпление бе извършено в село Раданово, община Полски Тръмбеш.

Мотивите на магистратите за постановяване на най-тежката мярка са, че са налице достатъчно доказателства, за да се направи обосновано предположение, че обвиняемият е извършил престъплението.

Взет е под внимание фактът, че Шипстън живее в България от повече от 2 години, но няма статут на постоянно пребиваващ в страната. Според съдебния състав има реална предпоставка лицето да се укрие или да извърши ново престъпление, което и налага да бъде взета най-тежката мярка „задържане под стража”.

Определението на Окръжният съд може да се обжалва в тридневен срок пред Апелативния съд във Велико Търново.

Лий Шипстън е обвинен в това, че убил своята 66- годишна сънародничка Норма С. Изяснено е, че престъплението е извършено в дома на мъжа, който живеел в близост до жертвата си в село Раданово. Шипстън убил с изключителна жестокост британката- първо я душил, а след това и нанесъл удари по главата с чук. Все още не е изяснен точните ден и час на тежкото престъпление. Пред органите на реда англичанинът признал, че е убил съгражданката си, като посочил, че мотивът са пари.