Условни присъди за майка и син, източили парите на копач на кладенци
Условни присъди за майка и син, източили парите на копач на кладенци / netinfo

Условни присъди постанови Окръжен съд-Разград за майка и син, източили парите от банковата сметка на възрастен мъж от Кубрат, откраднали и пари от дома му, както и телефон.

Процесът се гледа по съкратената процедура, 47-годишната Надка Михалева и 24-годишния й син Красимир признаха вината си. Според обвинителния акт през 2015 г. жената живеела на семейни начала със Събчо Йорданов в Кубрат. Преди повече от 20 години двамата пак имали връзка, но се разделили, тя вече имала две деца, родени в Ямбол. Синът й имал здравословни проблеми, влязъл в болница и тя решила да му помогне финансово, като изтегли пари от банковата сметка на Събчо Йорданов. Това се случило общо 11 пъти, като в други 8 случая с картата е пазарувано в магазини, след всяка транзакция тя била връщана на мястото, където Събчо я държал. Той бил споделил ПИН-кода си с Надка, когато бил в болница и нямал възможност да тегли пари сам от сметката си. Майката и синът изтеглили общо 4876 лв., отделно извършили и кражба от дома на Събчо – 2400 лв., взели и мобилен телефон на стойност 20 лв.

Пред съда и двамата признаха вината си, жената обаче обясни, че според нея сред тези пари имало и нейни, тъй като след като живеели заедно, парите, които тя изкарвала, отивали по същата сметка. Освен това Събчо ангажирал сина й да му помага, той се занимавал с копаене на кладенци.

Съдът постанови осъдителна присъда – по 1 година и 4 месеца лишаване от свобода със срок на отлагане 3 години, както и глоба от по 200 лева за всеки, освен това трябва да върнат взетите пари от Събчо.