Австралийският министър на селското стопанство и водните ресурси Барнаби Джойс се подигра с извинителното видео, записано от холивудския актьор Джони Деп и съпругата му Амбър Хърд във връзка със скандала около кучетата им, предаде Асошиейтед прес.

Миналата година Австралия повдигна официално обвинение срещу Амбър Хърд за това, че е вкарала в страната двете семейни кучета Пистъл и Бу, без да преминат през ветеринарен контрол и карантина. Актрисата беше обвинена също, че е представила фалшив документ.

Съпругата на Джони Деп на съд заради нелегално внесени кучета

Името на "устатия" министър Барнаби Джойс нашумя покрай искането му двете животни незабавно да бъдат изпратени в САЩ и заплахата му, че ако това не се случи, те ще бъдат евтаназирани.

Дадоха 50 часа на Джони Деп да изведе кучетата си от Австралия

На 18 април тази година Хърд се яви пред съд в щата Куинсланд. Съпругата на Джони Деп се призна за виновна в представянето на фалшиви имиграционни документи.Амбър Хърд обаче се размина със затвор, тъй като две по-сериозни обвинения срещу, предвиждащи до 10 лишаване от свобода и глоба от 76 000 щатски долара, бяха свалени.

Амбър Хърд няма да влезе в затвора заради кучетата на Джони Деп

В същия ден беше разпространено 40-секундно извинително видео, заснето от холивудската двойка. Извинението и поведението на Джони Деп и Амбър Хърд бяха окачествени като сковани. Клипчето бързо обиколи света, предизвиквайки глобално осмиване. Мнозина го сравниха с видео на заложници.

Сред подигралите се с клипа е и министър Барнаби Джойс. Той заяви, че е могъл да го режисира по-добре и че с изпълнението си актьорите няма да спечелят никакви награди. По думите на Джойс Джони Деп е изглеждал така, сякаш е бил на прослушване за "Кръстникът".

Източник: БТА