Първият кръг от Шосейни колоездачни серии INCH Sport приключи, да се готви Севлиево
Първият кръг от Шосейни колоездачни серии INCH Sport приключи, да се готви Севлиево / inchsport.net

Над 70 любители от цялата страна взеха участие в „Могилите" - първи кръг от Шосейни колоездачни серии INCH Sport, който премина в отлично настроение и със силни резултати от страна на участниците.

Това сподели пред Дарик Симеон Кирчев, инициатор и организатор на събитието.

Първите победители в отделните категории станаха Ивета Алексиева, Велислав Янев, Димитър Димитров и Йордан Гавазов.

Подробности от първия кръг на Шосейните колоездачни серии INCH Sport:

Още в събота в града се усещаше колоездачно настроение, тъй като много от любителите бяха дошли ден по-рано, за да разгледат забележителностите - пещерата Орлова чука, крепостта „Червен" и природата в региона.

Първият кръг от Шосейни колоездачни серии INCH Sport приключи, да се готви Севлиево
netinfo

Предвидено беше регистрацията да започне в неделя от 10:00 часа, но най-нетърпеливите взеха своите номера и подаръка си от спонсорите на събитието, още в 09:00 часа.

Симеон Кирчев, директор на състезанието и Димитър Христов, главен съдия дадоха последни инструкции на състезателите. След кратка реч кметът на Две могили Божидар Борисов даде официален старт на събитието.

Първият кръг от Шосейни колоездачни серии INCH Sport приключи, да се готви Севлиево
netinfo

Патрулна кола екскортира колоната до състезателното трасе, което беше предварително маркирано, разчистено от паркирали автомобили и затворено за движение на ППС.

Главният съдия даде старт и надпреварата започна. Трасето включваше равни участъци, технични спускания и доста предизвикателно изкачване. Именно там бе и финалната линия на „Могилите".

След две обиколки финишираха дамите. Дори и момчетата трудно караха с темпото на Ивета Алексиева, която пресече линията първа. Нейното време бе 51'49". Елена Йорданова от София завърши на второ място, а бронзовото отличие отиде при Васка Иванова.

Първият кръг от Шосейни колоездачни серии INCH Sport приключи, да се готви Севлиево
netinfo

Обиколка повече трябваше да направят ветераните в категория „Мъже над 56 години". Първи на финала пристигна Йордан Гавазов от „Цар Симеон" (Пловдив) с време 1:34:04 час. 1:20 минути по-късно линията пресече и Георги Иванов, който се класира на второ място. Последното място на стълбичката спечели Пламен Найденов от Дупница, който изостана с няколко метра от Иванов.

Първият кръг от Шосейни колоездачни серии INCH Sport приключи, да се готви Севлиево
netinfo

На трасето останаха две групи, които трябваше да завъртят обиколката 4 пъти - мъже до 40 г. и мъже 41-55 г.. При третото преминаване групата поддържаше спокойно темпо при изкачването, пазейки сили за последната обиколка.

Това даде шанс на Велислав Янев (Drag) от групата до 40 години да атакува. Велислав караше все по-силно и по-силно и разликата от групата нарасна на над 1 минута.
Усилията му дадоха резултат и след над 17 км. самостоятелна езда, Янев премина линията с високо вдигнати ръце.

Веселин Мичев (от КК Янтра-Исполин) пристигна 7 секунди след победителя, което означаваше, че Мичев е наваксал близо минута изоставане в последните 2-3 км. Втори медал за КК Цар Симеон (Пловдив) донесе Богдан Кирчев, който завърши на третото място в най-многобройната група.

Буквално няколко секунди след тях финишира Димитър Димитров (Свиленград) от групата мъже 41-55 години. Многократният медалист от Обиколката на Тасос измина четирите обиколки за 1:48:05 часа. С финален спринт Калин Карачоров (КК „Янтра-Исполин) спечели сребърното отличие пред Росен Станчев, който остана трети.

Първият кръг от Шосейни колоездачни серии INCH Sport приключи, да се готви Севлиево
netinfo

В 16:00 часа пред Общината започна награждаването. Симеон Кирчев (управител на СК „Инч спорт") връчи грамота „Приятели на колоезденето" на Община Две могили, която кметът, Божидар Борисов прие. Борисов поздрави всички, които са взели участие в събитието и отбеляза, че за него всеки от тях е победител. За радост на колоездачите, Борисов изрази желание това събитие да се превърне в ежегодна традиция.

При самото награждаване по групи всеки получи медал, грамота, ваучер за посещение на пещера „Орлова чука" и хранителни добавки от спонсор на събитието. Освен това, победителите в отделните групи получиха и предметни награди.

Освен, че са победители в „Могилите", Ивета Алексиева, Велислав Янев, Димитър Димитров и Йордан Гавазов са и първите водачи в генералното класиране, за което получиха бутилки шампанско.

Така първи кръг от Шосейни колоездачни серии INCH Sport приключи. Да се готви Севлиево, където е вторият кръг на сериите. Състезанието там е на 15 май 2016 (неделя).

Повече подробонсти за този кръг може да научите на inchsport.net.