Капризите на пролетта: Дъжд и слънце се редуват до Великден
Капризите на пролетта: Дъжд и слънце се редуват до Великден / ThinkStock/Getty Images
Капризите на пролетта: дъжд и слънце се редуват до Великден
86193
Капризите на пролетта: дъжд и слънце се редуват до Великден
  • Капризите на пролетта: дъжд и слънце се редуват до Великден

След краткото лято, което преживяхме в последните дни, пролетта "се завръща". В следващите 10-15 дни ще се редуват дни със слънце и дъждове, става ясно от прогнозата за времето, базирана на компютърни модели и представена в Дарик кафе.

Промени във времето започват още във вторник. Ще се заоблачи и следобед, привечер и през нощта главно в северните райони на страната ще започнат превалявания, които на места ще са интензивни. От север-северозапад ще нахлуе студен въздух и това ще понижи температурите. Те вече ще са типично пролетни и ще останат в рамките на нормалното за сезона до края на април и в първите два дни на май. Живакът в термометрите ще се движи през деня в рамките на 18 до 23-25 градуса, а в някои от дните, когато има валежи особено в северната и северозападната част на страната и по високите полета, температурите ще бъдат и по-ниски.

В четвъртък, петък и събота времето ще е предимно слънчево с разкъсана облачност.

Какво време ни очаква до Цветница

На Цветница отново ни очаква промяна - времето ще се влоши. Средиземноморски циклон ще окаже влияние у нас - ще се заоблачи, ще започнат валежи, които на места ще бъдат интензивни, като се очакват и гръмотевични бури. Това време ще продължи и в първия ден на следващата седмица, като тогава особено в следобедните часове ще се развива купесто-дъждовна облачност, ще има валежи. След това времето ще се стабилизира за два-три дни.

На 29 и 30 април - Разпети петък и Велика събота, са възможни превалявания. На Великден - 1 и 2 май, ни очаква хубаво време със слънце, а след това отново се задават валежи.

Повече за времето днес и прогноза за следващите десет дни четете на Sinoptik.bg