Млади и утвърдени стрелци идват на турнира „Стоян Пенчев“
Млади и утвърдени стрелци идват на турнира „Стоян Пенчев“ / Dariknews.bg,архив

Утвърдени състезатели и млади надежди , които сега правят първите си стъпки, ще се представят на Държавния турнир „Стоян Пенчев" по спортна стрелба с малокалибрено оръжие, който ще се проведе от 22 до 25.04.2016 г. в Стара Загора.

Организатори са Община Стара Загора, Български Стрелкови Съюз и Клуб по спортна стрелба „Августа 1992".

Състезанието е част от Държавния спортен календар, а реализираните резултати ще важат за покриване на нормативи за участие в Европейското първенство по спортна стрелба с малокалибрено оръжие за юноши и девойки. Тъй като настоящата година е Олимпийска, за мъжете и жените не се провежда Европейско първенство с малокалибрено оръжие.

Турнирът се провежда в чест на заслужилия майстор на спорта и дългогодишен треньор в клуб „Августа 1992" Стоян Динев Пенчев. Благодарение на неговия труд от 1978г до 1986г. спортната стрелба в Стара Загора повиши значително своята популярност. Знанията, които той предаде на хиляди спортисти и уменията, които изгради в тях, доведоха до спечелването на много медали от наши и световни първенства. Част от тези спортисти са Спас Копринков, Симеон Симеонов, Иван Минчев, Драган Драганов, Мина Варджиева и др.