Парче мазилка падна върху 8-месечно бебе
Парче мазилка падна върху 8-месечно бебе / Снимки novanews.bg
Георги Стаменов пред Дарик
86182
Георги Стаменов пред Дарик
  • Георги Стаменов пред Дарик

Парче мазилка от сграда, която е паметник на културата в центъра на Пловдив, се стовари върху 8-месечно момиченце в количка днес по обяд. Като по чудо детето се е разминало с цицина на главата и рана около устата. Инцидентът, докато майката бутала бебешката количка по тротоара на ул. „Бетовен”.

„Парче мазилка от фасадата на сградата се откъртило и се е стоварило върху детската количка. По чудо детето се е разминало без сериозни наранявания, тъй като минути преди инцидента тя е спуснала сенника на количката, който е олекотил удара“ , разказа пред Дарик кметът на район „Централен” Георги Стаменов, който веднага след като разбира за инцидента отива на място.

Парче мазилка падна върху 8месечно бебе
netinfo

Той обясни, че собственикът на сградата е уведомен за случилото се и веднага са предприети мерки за обезопасяването на сградата и района.

„Сградата е паметник на културата и собствениците й са направили проектиране, за да могат да я  ремонтират. Проектът е одобрен от Националният институт за недвижимо културно наследство (НИКН) и в момента е входиран в Община Пловдив за издаване на строително разрешение“, обясни Стаменов.

/Повече по темата може да чуете в прикачения аудио-файл/

Парче мазилка падна върху 8месечно бебе
netinfo