Сменят кошчетата за боклук в центъра на Плевен
Сменят кошчетата за боклук в центъра на Плевен / dariknews.archive

Кметът на Плевен е разпоредил да се поръчат нови кошчета за боклук за подмяна на тези, които бяха поставени по проекта за подобряване на градската среда в централната пешеходна част.
„Може би две трети от тях са компрометирани - капаците им не работят, зеят грозно и не могат дори да се затварят", обясни пред медиите кметът Георг Спартански.

Той каза, че ако гражданите са пасивни и не проявяват нетърпимост към такива прояви, „ще продължим да харчим стотици хиляди левове за нерегламентирани сметища и за оправяне на детски площадки, пейки и кошчета, за които здравият разум не може да даде логично обяснение, защо се допуска такова брутално отношение към публични по своето предназначение вещи".

Кметът отправи апел: „По-лесно е да не мърсим, отколкото да чистим и по-лесно е да не трошим, отколкото да възстановяваме. Това са пари на плевенския данъкоплатец, и когато ме питат, защо повишаваме таксите за смет - затова ги повишаваме, защото се руши и мърси, и защото се правят неща които са извън закона и вместо да си асфалтираме улици, ние ги хвърляме тези пари за боклук".